Imbatatul cu apa rece - partea 1 despre DJ

Written on 21:03 by Constantin Manoliu aka Huck

Mica vacanta a prins bine se pare, avind in vedere pofta de scris pe care o am desi timpul e un adversar redutabil al acestei activitati.
Azi am chef a scrie despre alt sindrom observat a face parte din bolile romanilor si anume acela de a se imbata cu apa rece,vizibil in mai toate domeniile de activitate.
O sa ma rezum la 2 aspecte de care am parte weekend de weekend ,unul fiind legat de meseria de dj si al doilea de relationarea dintre masculin si feminin in viata de noapte.Bineinteles schimbind anumite date din enuntul problemei cele 2 aspecte se pot aplica multor altor domenii.
Asadar sa incepem cu minunata si mirobolanta activitate de a fi dj,destul de rivnita se pare in ultima vreme, de mai tot felul de personaje care mai de care mai cunoscute care nu,dupa cum se descrie fenomenul in mass - media.
Ma distreaza enorm cum se imbata cu apa rece o multime de dj cu ideea ca sint atit de buni incit prin simpla lor prezenta intr-un club acesta da peste margini de citi clienti vin sa ii vada prestatia muzicala.Nimic din restul factorilor care pot duce la umplerea unei locatii nu are atit de multa importanta ca minunata lor aparitie in public.Oare asa o fi ?
Eu nu prea as crede.
In decursul activitatii mele am asistat la multe urcusuri si coborisuri in domeniu intrebindu-ma permanent care sint factorii determinanti pentru acestea.
Urcusul – de obicei pe baza aceluiasi sistem de nepotisme ,pile si relatii intr-o piata controlata de o mina de dj de capitala, ori comunitati locale inchise formate de citiva dj recunoscuti si fanii acestora plus eventualii viitori invatacei ,promovare agresiva de catre posturi de radio in voga in urma cine stie a ce alte combinatii ,angajamente la pachet cu diverse multinationale din care traieste tot lantul trofic de obtinere a acestora, plecaciunile si linsul in locurile intunecate gen eu te chem pe tine la mine si tu invers ,ori alte si alte metode.(vezi Eftimie de exemplu promovat atit de agresiv incit iti vine greata cind ii auzi numele,ori mai nou fratele lui Vali Barbulescu ,tinarul Lucian,ori mai nou Micky Love sau Alina Plugaru)
Unde e imbatatul cu apa rece ? nici unul nu recunoaste ca e produsul vreuneia din metodele respective ori ca multi din cei ce sint asa zis iubitori de muzica buna isi datoreaza prezenta acolo unde mixeaza ei doar pentru a se lauda ca au participat la o seara mirifica.(Cred ca replica :Weeei am fost aseara la DJ XXX …ce prost ai fost ca nu ai venit ..a rupt stilul frateee…muzica de muzica… ; e foarte cunsocuta multora.)
Nu spun ca nu au si fani adevarati ce ii iubesc pentru ceea ce fac insa numarul este mult mai redus decit aparentele.
Un alt exemplu sint dj –ii rezidenti in cluburile care functioneaza la capacitate maxima vreme indelungata si carora in timp li se inoculeaza ideea ca sint miezul in jurul caruia se invirte activitate si daca ei pleaca gata se duce de ripa clubul.Oare asa o fi ?
Inca nu am auzit de cluburi sa se inchida pentru ca X nu mai e rezident acolo.Cel putin in Iasi.Desi cred ca e valabil peste tot in Romania.
Si eu am fost rezident in cluburi in voga ,laudat si felicitat de mii de clienti pentru ceea ce faceam si promovam ,fani ai crede in toata regula ,insa la fel de cameleoni in viata de noapte, ce au dat bir cu fugitii imediat ce a imobocit o alta locatie unde isi puteau pune in aplicare regulile lor personale in ale clubbing-ului .
Dar e mai simplu sa te imbeti cu apa rece nu ?Spuneam in alt post ca vedetismul e boala grea , o prinzi usor si scapi de ea greu.Eu unul ma bucur ca am reusit sa ma imunizez la astfel de aspecte,desi au fost perioade in care eram asaltat de atita lume incit ma durea gura de spus buna seara , mina de la atitea saluturi si ficatul de la cita bautura moca curgea de la pupitru
Ma iubea lumea asa de mult incit puteam crede cu usurinta ca sint o somitate in materie,ditamai vedeta,deschizator de noi curente muzicale ,lider de opinie.Am preferat sa ma imbat cu alcool in detrimentul apei chioare.
Ar recunoaste vreo unul asemenea aspecte ?Never.
De aici incepe usor la inceput,coborisul.
Nu te mai cheama nimeni prin cluburi,orice mix ai face nu reusesti sa mai captezi atentia, audienta la radio sa dus si ea in zari,departe,ori cite telefoane ai da sa te rogi sa te mai produci si tu live primesti doar refuzuri politicoase,doar provincialii mai pun bot la personalitatea ta maiastra,te revolti de organizare proasta atunci cind mergi la club si il gasesti plin cu o mina de ultimi fani,incet incet steaua ta norocoasa apune .
Sa mai dau exemple ?Nope.Prefer sa stau pe margine spectator la marirea si decaderea bazata pe impresii false ,pe nerecunoasterea realitatii un comportament tipic romanesc.
Si mai sint multe de spus.
Cine mai crede dintre practicantii acestei meserii ca lumea in club vine pentru ei se imbata cu apa rece.Care teoretic ar trebui sa ii trezeasca din somnul dulce indus de atmosfere false,dulcegi,imiresmate de pitzipoance si cocalari.
Imbatatul cu apa rece dauneaza grav sanatatii mentale.
Asta ar fi unul din cele 2 aspecte .Al doilea in partea a doua.Mai acus.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

2 Comments

 1. liberty |

  bine zis huck ...foarte bine zis ..big up ..

   
 2. Constantin Manoliu aka Huck |

  Multumesc de apreciere.Banuiesc ca ai observat si tu lucrurile astea.
  Dar cineva trebuie totusi sa le si spuna.

   

Trimiteți un comentariu