Resetul de luni dimineață

Written on 10:04 by Constantin Manoliu aka Huck

De cînd mă știu întodeauna am urît ziua de luni, de parcă aș avea trecut ceva în ADN împotriva ei.
E ceva ce nu am putut să îmi explic în nici un fel.Resetarea după 2 zile de weekend în care te deconectezi de la ritmul săptămînii trecute sună a un fel de reinstalare Windows, care de obicei durează mai bine de jumătate de zi cu toate chinurile implicite.
Bineînteles ,de la caz la caz, poate dura mai mult ,funcție și de cît de mult ai virusat sistemul cu activitățile de weekend,
Vineri seară.Weekend.Vară.Iași.August.Criză.Google search.Reviste de timp liber.Afișe.Flyere.Telefoane prieteni.Sms-uri amici.Pină la urmă unde ieșim?.
Acolo, mult prea scump,îmbulzeală.Dincolo prea gol.În partea cealaltă muzică nașpa.
Da ce ar fi...nu acolo nu ai ce să vezi.Sau poate ...nici atît, cocalari și fițe.Da e party cu...hai mă lași, vrei să bei gheață cu alcool?.X zice de ...nu, că e cu consumație obligatorie.
Mergem și luăm o sticlă ,aterizăm acasă, o carte ,un film ceva?Iar și weekendul asta?
O oră.Deliberări.2 ore.Reveniri.3 ore.Lehamite.Stop joc.
Și așa weekend de weekend.
De la an la an, vara nu e ca iarna.Se simte nevoia lunii ăleia ,în care tot e închis și lumea umblă în concedii.Acel respiro anual ,legal și pentru toată lumea.Pauza aia necesară.
Decît să îți bați capul să inventezi tot felul de petreceri care chipurile să te facă să ieși din casă, mai bine pauză.
Seară X.Tematică.Huh?Asta însemnînd ce?
Seară anii '80.Săptămînal e pe undeva organizat în vreo locație.Atît de mult,încît I hate eighties.O noapte întreagă de shit-uri disco.Nu că nu e bună muzica, dar nu ai piese old but gold decît pentru să zicem jumătate de noapte ,asta cu indulgență.Restul sînt aceleași umpluturi ca în oricare alt gen.Ori sînt mult prea lente să fie dansabile, iar audiție nu fac la club iar cît despre blues-uri mă îndoiesc că are careva curaj să invite o necunoscută la dans.Plus că aceeași muzică o mai și auzi pe parcursul zilei la radio ori tv.Doar muzica e '80.Restul e la fel.So?
Drescode Y.
Trebuie să vii îmbracat cumva.Să fie un fel de unitate în club.Cumva creează o legătură între participanți.Un unison.O călătorie în timp.Dar în afară de personal ori o mînă de clienți fideli,nimeni nu ia în considerare cerința.Restul la fel.So?
Free bar Z ori promoție W.Ceva băuturi non-alcoolice ori prețuri cu puțin mai mici decît normal.
Oricum aștepți de ți se usucă toate.Restul e la fel.So?
Chipurile doar motive de ieșit din casă.
Dj alfa&omega.
Chipurile altfel de muzică.Aceleași piese zilnice dar la un volum mai mare decît la tv ori radio.
Ori fără nici o legătură cu petrecerea.Ori nu exprimă nimic.Ori puse după plăcerea lui.Ori fără urmă de interes despre cum reacționează publicul.Ori...”weeii dj ,bagă și tu ca Optik”.
Restul e la fel.
Cald.Foială.Priviri diverse.Asteptatul băuturii.Gheață multă.Nu ai loc să îți ții paharul și o scrumieră.Iar foială.Iar studiu din priviri.Grețuri.Muzică în neconcordanță.Iar gheață multă.
Replici seci și reci.Muzică mai rezonabilă.Ceri o sticlă.Se luminează atmosfera,voioșie multă, nu mai apuci să răspunzi interpelărilor.Cine pe cine prostește mai repede.Curg shoot-uri nesperate.Nu mai e gheață.Se termină sticla.Alta nu mai vrei.Gata cu atmosfera caldă,free drinks și zîmbete pînă la urechi.No money no honey.
Rămîii la pahar.Gheață multă din nou.Rewind.Nota de plată.Sec.
Curios este că, mulți revin.Săptămînă de săptămînă.Another weekend ,same shit.
Noi ne facem că facem petreceri , tu te faci că te distrezi.
Stam acasă?

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

2 Comments

  1. zyxell9 |

    http://www.youtube.com/watch?v=FSylHXjXCrg

     
  2. Marius |

    Ce nu vă căraţi şi prin alte părţi ? De-un paregzamplu, pînă la Bârlad faci cam o oră jumate cu maşina; şi drumul e mişto. Bine, că unu' din gaşcă trebuie să se sacrifice ca să poată conduce şi la-ntors. Dacă nu, taxiu' şi la pensiune :)

     

Trimiteți un comentariu