Bombele sociale, Dan Diaconescu și Partidul Poporului

Written on 19:04 by Constantin Manoliu aka Huck

Printre picături, mai las tv deschis pe Realitatea ,Antena 3 și mai nou OTV, surprinzător uneori și pentru mine , fără a exagera totuși în timpii alocați.
Cum cantitatea de informație clară și suficientă pentru a îți face o idee de ce se întîmplă se poate rezuma în 5 minute ,vizualizarea canalelor pe sărite e soluția optimă de a suporta aberațiile ce se spun.
Subiectul general e criza și măsurile de blocare aferente, care duc la niște polemici uneori fantasmagorice în care se răstălmăcesc de zor declarații, gesturi și multe altele.
Ideea generală pare a fi că , actualul guvern nu prea are habar de ce e prin țară, lucru de altfel lipsit de adevăr.Sînt foarte conștienți.De ce zic asta?
Pentru că undeva zilele astea, se dezvăluia o notă internă de prin nuș' ce minister ,în care se ordona realocarea fondurilor din buget către zonele cu potențial de bombă socială.
Tradus ar fi că ,din masa de nemulțumiți actuali de măsurile de austeritate ,există o categorie de care nu se are grijă să nu fie stîrniți se evită ieșirea lor în stradă ,echivalentul startului unei noi revoluții.
Deci, sînt informați foarte clar unde e bubă și unde nu.Sună cunoscut cu politica altor guverne dinainte de și după revoluție?
La un alt talk-show ,se discuta de zor despre huiduielile primite de Băse' la baia de popularitate de la ziua Marinei,dacă sînt justificate ori nu.
Cineva puncta foarte bine:Aha, acu' cînd sînteți atinși la buzunar ,incepeți să urlați , însă nu prea a făcut nimeni scandal că nu avem autostrăzi, etc., cam tot ce înseamnă probleme comune ale țării, dar care din punct de vedere al masei populare NU sînt destul de importante și directe.
Adică nu îi afectează în mod curent.Exact ce tot spun eu despre pătrățica lui ,de care dacă nu te atingi ,treaba îi ok.Restul îs doar chestiuni indirecte de care sînt responsabili doar guvernanții.
Guvernanți aleși de el ,omul de rînd.Care crede că acela de l-a votat e atît de responsabil încît nu mai este necesară implicarea lui.Wrong.
Păi e la minte cocoșului.Tu mai ales, mi-ai dat putere, dar nu mă controlezi prin opinia ta de masă , nu imi judeci deciziile, nu faci scandal atîta vreme cît eu nu mă ating de pătrățica ta.
Eu nu mă ating de a ta , tu nu te bagi în a mea.Împărțeală dreaptă ,cică.
Ei nu e așa.Ei au puterea și fac ce vor, tu taci și crezi că ei au grijă de tine, că le frică de tine.
Da le e frică.DAR au învățat repede că DACĂ tu ești mulțumit și NIMENI nu îți încalcă pătrățelul nu mai au de ce să le fie.
Și atunci acea notă internă justifică foarte bine ceea ce afirm eu aici.
Ca pe un cîine.Nu îl stirni că latră.Hrănește-l cît să nu îi fie destul foame încît să vrea să te muște,lasă-i lanțul destul de lung cît să nu se plictisească și nu îi iei cușca.
Right?
Din toată comedia asta trebuia să îi vină cuiva vreo idee.Cineva care știe șpilul, are putere să iasă la rampă , nu e legat ca resurse de mass-media de canalele controlate de putere, nu prea i se pot pune bețe în roate așa ușor și știe să vorbească pe limba populară.
Cine sa fie?Dan Diaconescu și al lui Partid al Poporului.
Televiziune are, el e patron face ce vrea ,cînd vrea , spune ce vrea, folosește informațiile cît vrea ,le spune neaoș pe înțelesul tuturor, spre diferență de duimul de politicieni ce se perindă pe la talk-show-uri și o ard în limbaje uneori nici pe întelesul meu.
De curiozitate urmăriți seara vreo juma' de oră, una din emisiunile lui de promovare a legii Cojocaru și a Partidului Poporului și o să îmi dați dreptate.
Deși pare un același tip de bufon gen Becali ori Vadim, asta după reacțiile de miștocăreală pe care le aveau unii parteneri de discuție pe la alte televiziuni, are alt lipici la popor.
Nu e un personaj ce să se dea în stambă, a pornit de jos, nu e monden , spune lucrurile pe șleau de multe ori.Vorbește molcom, cu un ton calm, cît să ți se insereze în creier, cu un volum acustic mic, să te facă să stai cu urechile ciulite deci cu atenția mărită și cu un public țintă ,atenție, marea majoritate a locuitorilor capitalei.Care pot fi o bombă socială.
Și folosește foarte des cuvîntul 'Revoluție' asociat cu moral social finaciar.
Care alături de incitări subtile, crează un focar numai bun de stîrnit în toamnă.
Cu 13% deja pe plus fără a fi măcar înființat Partidul, nu mă miră că Băse' e huiduit și că o bombă socială ,OTV-tizată e pe cale să fie în cărți.
Și sincer , măcar în ton cu bășcălia generală pe care o fac guvernanții actuali,parcă tare m-aș duce să îl votez.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

No Comment

Trimiteți un comentariu