Valea fratilor si nu va obositi sa stingeti lumina!

Written on 14:06 by Constantin Manoliu aka Huck

Nu am crezut ca o sa ajung ziua in care o sa spun linstit, cu mina pe inima ,aceasta expresie.Sa recomand cu caldura caratul din aceasta tara.
Nu ma marcheaza vreun sentiment patriotic dus la extrem ori vreo convingere nationalista ,insa intodeauna am considerat ca totusi,as putea trai in tara mea ,macar facind comparatie cu tarile lumii a treia.
Caci spre diferenta de ei noi avem conditii de trai ,un mediu inconjurator mai mult decit darnic insa ne lipseste cu desavirsire simtul proprietatii.Al proprietatii comune ce inseamna aceasta bucata de pamint numita Romania.
In schimb ei ,desi inghit nisip pe post de cafea dimineata,ori sufera de extreme climatice ce ii decimeaza pe capete sau, sa nu mai zic de apoteotice razboaie religioase, isi iubesc neconditionat si constienti tara,caci e al lor.
Noi nu.In schimb am capatat o dexteritate deosebita in a ne bate joc unii de altii, de a consuma fara noima,de a scuipa pe aproapele tau,de a batjocori vieti altruiste ce au pus bazele a ceeea ce distrugem azi,intr-un cuvint de a distruge aproape sadic o natiune.
Am fost intradevar,si mai sint, genratie de sacrificiu.Am acceptat cu capul plecat asta, ca un fel de datorie morala,un fel de martiriu pentru generatiile viitoare.
Insa , si eu ca si altii, am o limita unde incepe spiritul de autoconservare sa isi spuna cuvintul.
Nu se mai poate!
Sfatuiesc de zor oamenii de calitate sa isi gaseasca vointa si curaj in a parasi acest cos plin de mere stricate in speranta ca undeva in viitor, vor da nastere uunei noi generatii ce va avea puterea sa nu mai permita ceea ce se intimpla.
Cred ca multe natiuni ofteaza si rid si cu fundul de noi privind bataia de joc, indolenta,incompetenta,delasarea,nepasarea, lipsa de orice scrupule in atingerea scopurilor personale si inca si inca si mai multe.Si toate la fel de proaste.
Carati-va fratilor, cei ce aveti o bruma de self esteem ,cei care va doriti pentru urmasii vostri un colt de lume linsitit.
E tara in care drepturile tale sint obligatii iar obligatiile sint drepturi, e tara in care esti doar vaca milka buna de muls,esti marmota care inveleste in sclipi cacatul zilnic in care te scalzi,esti marioneta plictisului, esti fraierul care plateste impozite din care sint platiti cei ce is bat joc de tine, esti mingea de pe maidanul imbuibatilor,esti uritul ce nu te suporta nimeni,esti educatul cu principii si valori pe care se pisa linistit conturile bancare,esti un nimeni cu carte de indentitate.
Valea fratilor si nu va obositi sa stingeti lumina!Sint secunde pretioase din viata voastra si oricum tara asta zace intr-un intuneric absolut...

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

No Comment

Trimiteți un comentariu