Mentalitate

Written on 21:20 by Constantin Manoliu aka Huck

Scriu fix aiurea ce imi trece acum prin cap.Sar de la o idee la alta.Fara scop anume.Doar nevoia de a scrie.
Mentalitate.O notiune necunoscuta pentru multi.
Romanul are o mentalitate de sarantoc.De fomist.De nevoias.
Si mentalitatea asta e raspuns la multe din de ce -urile de azi.Drept dovada colpasul in care se afla multi.
Ma uit la unii ce prin conjucturi ori situatii nimerite la moment, acuma au.Dar tot mentalitate de sarantoci arata..Nu pun in valaoare cu nimic acumularile hraparete.
Averi dobindite pe baza acestei mentalitati cu scopul clar de a acoperi ceea ce a dat nastere ,nu fac altceva decit sa scoata mai bine in evidenta acest fapt.
O cacealma continua,facuta de niste jucatori prosti ce spera sa-si tepuiasca viata.
Nu e suficient sa stii regulile,trebuie sa mai stii sa le si folosesti.
Si eu am trait de destule ori in saracie pe linga altii mai avuti.Dar asta m-a facut sa inteleg rostul unei vieti traita din plin pentru mine si nu doar pentru colectii de obiecte personale.
E cumplit sa vezi cum saracia anilor de comunism conduce inca tara asta si o va mai conduce multa vreme.
Sintem liberi.Oare?Dependenti cronici de consum,avizi de putere,flaminzi de vedetism,plini de snobism si lipsiti de orice urma de intelegere umana ?Asta e libertate?Ma indoiesc.
Mentalitate de sarantoci.A trebuit sa vina un rege neamt sa scoata Romania din cacat intr-o vreme.Ca dupa el sa vina niste romani flaminzi sa vinda la sfert de pret o natiune.O natiune fara indentitate.No name.
O tara care va disparea incet incet, diluata de mentalitati de sarantoc.
Pacat.Ne place sa stam la masa bogatilor, dar in acelasi timp, fomisti ne gindim cum sa luam mai mult acasa fara sa ne simta, hlizind in gind ce ce le o tragem la fraieri.
O fi poate asa pe moment.Dar fraierii aia ,intr-o zi or sa faca nota de plata, iar tu ,sarantocule roman o sa dai din colt in colt pina o sa iti vinzi si mama, doar doar te vei scoate.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

1 Comment

  1. Anonim |

    Realitate crunta...dar ce e foarte ciudat ca astia (cam tot romanu)nici nu pot sa vada sa conceapa si sa accepte ca sunt niste slugi prefacute...pentru ei asta inseamna normalitate, chiar ceva smecher...in cazu in care se mai si lauda cu asa ceva

     

Trimiteți un comentariu