Imeil nu , menseger da

Written on 08:34 by Constantin Manoliu aka Huck

Acum citeva zile ,surfing the internet, am descoperit un anunt de mica publicitate, nu are importanta unde, ce m-a determinat sa scriu acest post.
De ce?
Pentru ca e sublim scris, si reliefeaza foarte bine carentele sistemului educational din Romania, acea realitate zilnica de care nu tin cont cei ce conduc ministerul de resort.
Aparent, ai putea spune ca nu e chiar relevant, ca fiecare padure are uscaturile ei, se mai intimpla ,whatever.
Sincer nu cred ca e asa.
Intr-o vreme cind mai achizitionam ziare, una din distractiile preferate era sa citesc mica publicitate din scoarta in scoarta odata ca te mira ce mai vinde lumea si pe de alta parte cautam anunturile ale caror enunt imi stirneau risul.
Catavencu a a avut o rubrica permanenta pe tema asta ,insa a renuntat, probabil nu datorita lipsei de subiect, cit mai degraba avalansei de material disponibil.
Normal cind e prea mult ,devine ceva obisnuit si nu mai sare in evidenta, nu mai atrage interes.
Dar din cind in cind apar chestii socante, ce te fac sa te intrebi ce se intimpla in tara asta dom'le?
Cum spuneam ,pare fara legatura cu situatia generala.Oare?
Cu asemenea specimene a caror educatie este precara si care exista cu miile,(daca aveti cunostinte ce predau la tara ,cereti de curiozitate extemporale sau alte lucrari scrise si o sa va cruciti) ,nu ma mira ca avem conducatorii pe care ii avem.
Ce nivel de gindire poate avea un asemenea agramat ce nu e in stare sa lege macar o simpla fraza corect gramatical?
Ce intelege unul ca asta din limbajul elevat si stilat pe care il aborda politicienii din ziua de azi?
Cum poate ,in urma digerarii informatiilor pe care le primeste din mass-media ,sa faca o alegere corecta si sa voteze sau sa isi exprime ceea ce doreste pentru tara asta?
Ma indoiesc ca e in stare.
Un nivel intelectual ce tinde spre zero nu poate sa ofere decit rationamente si rezultate ce merg tot spre limita inferioara.Accepti doar ce intelegi.Restul ignori, dai deoparte,nu te indentifici, ori apelezi la credinta fara sa iti bati capul si spre a avea o explicatie.
Nu e oare asta un aspect ce poate justifica clar manelele, glumele Vacanta Mare, stirile de la ora cinci, si mai toate divertismentele de cacat romanesti?
Eu zic ca da.Si e ingrijorator.Un asemenea specimen e foarte usor de condus si prostit.
Oricarui lider ii face munca foarte usoara.
Cei de la putere oare stiu?Eu zic iarasi ca da.Le pasa?Nu.
De ce?Mai simplu pui capastru si conduci limitati intelectual carora le tii ocupata bruma de inteligenta cu grija zilei de miine in raport cu cei bine educati.
Cel educat iti face probleme.Are suficienta capacitate sa depaseasca piedicile zilnice ce i se pun in cale, isi pune intrebari daca e bine sau nu , analizeaza foarte bine sansele si optiunile , in orice caz face viata grea liderului de sistem.
Concluzia?
TARA TE VREA PROST ROMANE.
Ca sa poti fi condus cit mai usor , sa fii boul pus la jugul taxelor ce alimenteaza bugetul din care leul isi ia partea leului.
De aia se pun in functii tot felul de incompetenti la educatie, ca sa fie un haos cit mai mare.Singura lor compententa e doar capacitatea de a distruge un sistem educational bine pus la punct a carui produs poate creea probleme.
Asadar cititi si voi si minunati-va.
E doar un exemplu ,dar mai sint cu miile si ne lovim zilnic de ei.


P.S.
O idee de actiune de protest.
Fiecare dintre noi, carora ne pasa ,sa studieze si sa gaseasca orice gen de asemenea exprimare a unui intelect redus si sa puna pe mail catre minsterul invatamintului.
Un flood asa de vreo juma' de an pina cind o sa le pocneasca serverele de ...imeil, poate or baga la tartacuta si nu o sa mai ignore aspectele astea.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

2 Comments

 1. Mary |

  "prosti da' multi" scrie la carte, destepti dar putini spun eu....

   
 2. Constantin Manoliu aka Huck |

  Scuze ca raspund cam tirziu.
  Se pare ca au fost ceva modificari la blog si nu am bagat de seama ca nu ma mai informeaza de comentarii noi.
  De acord cu tine.
  Dar....pina cind?
  Totusi ar trebui facut ceva.

   

Trimiteți un comentariu