Dupa vacanta de sarbatori

Written on 21:54 by Constantin Manoliu aka Huck

La multi ani tuturor ce ma citesc sau ma vor citi de acum inainte ,dupa cum se cade la cele 2 saptamini de sarbatori si vacanta.
Intentionat sau nu abia azi am gasit pofta de a scrie cite ceva din cele impresii adunate in acest timp desi sincer, nu au fost evenimente atit de uluitoare.
Cuvint de ordine in ultima perioada a fost cred desprindere, caci am cautat pe orice cale sa sterg multe din obisnuintele capatate in ultimii ani ce mai aveau un pic si dadeau in reflexe.
Perioada inceputa brusc cu multa munca s-a terminat la fel de rapid aruncindu-ma in timp liber ce nu stiam cum sa il folosesc mai bine.
Zilele de Craciun am incercat sa le imbin cu mult somn iar seara cu cite un tur de oras in speranta ca cele aproape 30 de zile de pauza imi vor conferi niste surprize placute.
Insa dupa cum ma asteptam nimic nou pe frontul de est al Iasilor, ba din contra aceeasi atmosfera terna din ultimii ani, sarbatorile devenind din ce in ce mai mult doar o idee figurativa de ceea ce ar insemna aceste momente.
Optiunea de a pleca in alte parti isi capata de la an la an drepturi depline la cistigatoare a locului 1 in detrimentul celor traditionale romanesti.
Oferta slaba in evenimente atit in cluburi cit si cele organizate de adminsitratia locala te imbie din ce in ce mai clar sa iti faci vint catre destinatii care chiar daca nu respecta datinile locale macar iti tin treaz interesul prin alte mijloace.
Cele citeva locatii vizitate ,inclusiv cea in care am pus muzica nu difereau cu nimic de celelalte zile ale anului poate doar prin a abundenta de oameni plictisiti ,in a caror ochi vedeai goliciunea de sentimente.
Nu vreau sa fiu incisiv chiar de la inceputul anului , insa atmosfera respectiva te obliga pur si simplu la a scrie asemenea lucruri, posibil avertisment pentru situatii deplorabile in care ne ineaca cotidianul.
Asta ma face sa ma intreb care o fi fost rostul alergaturii pe care am vazut-o in pragul acelor zile la cumparaturi de tot soiul amestecate cu sumedenia de mesaje seci comune primite pe telefon mai ales de la oameni ce nu ii vezi cu anii ,atita vreme cit pe chipurile obosite se simtea lehamitea si dorinta de a se termina cit mai repede totul.
Daca esti stresat, obosit, rupt, defect, zii cu iti vine de ce urmezi aceeasi cale cu turma spre deliciul comerciantilor si al celor ce iau pielea de pe tine la superpetreceri organizate?
De ce nu refuza nimeni toata mascarada unui hibrid de sarbatori americanizate doar de dragul de a fi in ton cu lumea?
Ca sa nu mai mentionez totala bataie de joc a oricaror servicii publice ale adminstratiei locale in orice privinta.
Dar romanul tace si inghite.Patratica lui e curata si ingrijita si nu il doare de a celui de alaturi.
Astfel dupa mirobolantele seri de craciun am preferat ca cele de si dupa revelion inclusiv, sa le petrec detasat in compania putinilor prieteni in asentiment cu mine fara prea mare parere de rau.
Anul acesta sper sa fiu mai obiectiv, sa mai las deoparte din resentimentele legate de a scrie pe fata anumite lucruri , sa gasesc subiecte interesante atit pentru mine cit si pentru altii.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

No Comment

Trimiteți un comentariu