Cum sa fiu dj - tutorial partea 1

Written on 19:52 by Constantin Manoliu aka Huck

Unul din deliciile oferite de programele de statistici pentru vizitatorii de pe blog e situatia vizitelor dupa cautarile facute in browser.
Nu ma apuc acum sa insir cele mai stupide search-uri ,o fac destui pe alte bloguri ,desi ar fi foarte relevante in privinta modului in care folosesc unii internetul , ci doar ma rezum la una singura : Cum sa fiu dj,ce trebuie ca sa fiu dj,cum sa fii dj si multe alte varietati pe aceeasi tema.
Toate aceste fraze apar din ce in ce mai des in lista de vizitatori mai ales ca am un articol scris pe tema asta insa nu cred ca lamuritor in sensul dorit de ei.
Desi poate nu sint eu cel mai in masura sa dau lectii cred ca un tutorial relativ simplu ar fi folositor ,mai ales ca uneori ma bate gindul sa imi fac un fel de scoala ,mai degraba un curs pregatitor cu notiuni de baza.Nu se stie niciodata peste ce talente dai.
Asadar sa trecem la treaba.
Sfaturi prietenesti :
- Gindeste-te bine de ce doresti sa faci asta.Nu e suficient sa ai pasiune pentru muzica sau sa fii un colectionar inrait ori un frecvent vizitator in cluburi .Trebuie sa ai si un pic de talent sau inclinatie catre muzica ,ideal ar fi daca ai si cochetat cu pasiunea cintatului la un instrument muzical.
- Conteaza foarte mult urechea muzicala ,ceea ce inseamna sa recunosti rapid masurile unei piese sau gama muzicala in care a fost construita.
- Daca nu poti sa faci asta ai deja un handicap pe care il poti rezolva cu ajutorul unui profesor de muzica ce iti poate preda notiunile de baza.(am sa dau si eu niste definitii dar putin mai incolo).
- Cunostintele muzicale sint iarasi un factor important.Cu cit ai mai multa muzica ascultata si inteleasa cu atit mai mult urechii tale ii e mai usor sa descopere imixtiunile dintre un gen muzical si altul.
- Daca te-ai limitat doar la un singur gen e indicat sa incepi rapid sa asculti de toate fara nici o jena incepind de la muzica clasica si terminind chiar cu muzica lautareasca.Dar asculta cu cap ,fa auditie in toata regula atent la linia melodica si cum sint imbinate sunetele si instrumentele in piesele respective.
- Nu te limita la a asculta o singura data ceva.Asculta o piesa in conditii diverse de citeva ori pe zi caci vei reactiona diferit in functie de starile tale psihice si fizice la sunete si armonii.Incearca sa descoperi ce a dorit sa transmita autorul cind a dat nastere acelei piese ,caci muzica e o forma de exprimare a starilor sufletesti ,ceea ce la rindul tau vei dori sa transmiti cind vei pune muzica.
- Cumpara un sistem audio pentru acasa cit mai performant de preferat configuratia clasica de 2 boxe full range(adica ce emit toate gamele de frecvente) in nici un caz 5.1 sau alte sisteme de genul asta.Nu degeaba audiofilii inraiti isi investesc banii in sistemele clasice stereo.Una e sa asculti la boxe de calculator sau la boxe de dvd si alta la ce am mentionat mai sus.
- Daca nu ai posibilitate incearca sa achizitionezi o pereche de casti de DJ si nu oricare tip.Sint special concepute pentru a reda cit mai fidel frecventele necesare pentru a mixa.
- Cind cumperi castile NU te lua dupa topuri de vinzari sau articole tip rewiew .Urechea ta e altfel decit a celorlalti si uneori ceea ce altora li se potriveste tie iti poate fi total nefolositor.Cel mai indicat e sa iti iei cu tine la cumparaturi citeva piese pe care le stii pe de rost cum suna pe care sa le asculti la diferite tipuri de casti astfel sa poti face diferenta intre cum auzi la fiecare.
- Nu asculta la volum maxim atit in casti cit si la boxele de casa, caci iti vei obosi repede urechile de la prea mult bas ori inalte si astfel pierzi din sunetele ascunse ale piesei.
Cam atit pentru azi in prima parte.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

No Comment

Trimiteți un comentariu