Codrul bunelor maniere capitolul 6

Written on 23:28 by Constantin Manoliu aka Huck

21.Facultatea e lunga,grea costisitoare si nu iti promite un viitor prea luminos.Trebuie sa faci sacrificii fara numar,greoaie uneori cu un rezultat mult sub masura asteptarilor.
Dar inveti ca e mai bine sa traiesti clipa.Asta conteaza .Azi.Miine mai vedem.Poimiine nu are rost sa te gindesti.Pierde vremea cu nimicuri,flendureste secundele vietii fara grija ca este de unde.
Fa-ti anturaje molcome ,ce nu iti solicita spiritul prea mult,limiteaza-te la activitati lejere ;pierde vremea prin mall-uri,statul prin parcari cu masina la o cafea de la chioscul strazii birfind aceleasi lucruri zi de zi, fara incetare.Nu iti obosi mintea cu cititul ori vizionatul de expozitii, piese de teatru,manelizeaza-te la maxim,tiriie 5-ul la carnet,intr-un cuvint legumizeaza-te.
Nu ai bani,dar poti sa te imprumuti pina datoriile te obliga sa muncesti iar joburi sezoniere,dar ai bucuria cheltuitului fara noima doar de dragul acumularii de lucruri inutile si scumpe .
Fa planuri haotice de viitor, viseaza la posturi corporatiste bine platite cu telefon de firma si masina de serviciu.
Pina atunci,strecoara-te cum poti prin jegul zilnic facind mai o lipeala,mai o combinatie,mai o gainarie,important e sa treaca timpul.
22.Si uite ca vine memorabila zi a banchetului de final ,unde sleit de putere poti sa faci un ultim efort de final ,stiind ca a doua zi ai scapat, desi nu ai cea mai vaga idee de ce vei face.Parintii te vor acasa, cu un job linstit la stat,sa contribui si tu la cheltuilelile casei carora nu le mai fac fata cit ai stat tu in facultate.Dar tu ai alte idei si optiuni.De spaima orasului monoton de provincie in care ai toate sansele sa o dai in bara e mai bine sa ramii pe pietrele tirgului prin orice mijloace.
Iti continui serviciul in aceleasi joburi sezoniere in paralel cu alergatul la depus un CV pe la multinationale,apelind la mai toate cunostintele posibile in speranta unui post cald pe la stat ori banci
.Dar in zadar nimic nu se leaga.Taci si inghiti in sec dar te ingrijoreaza banii de chirie,destul de scumpa acum cind nu mai ai cu ce aburi parintii sa contribuie.Normal ei nu trebuie sa stie ca tu iti permiti nosalant cheltuieli peste posibilitatile tale actuale.Si trebuie sa continui sa ai grija de tine caci timpul nu sta pe loc si isi face simtita prezenta pe fata de dimineata ,cind iti spui ca trebuie sa rezisti.
Te gindesti sa iti faci o afacere, mica acolo,pentru ca iti poate deschide totusi niste portite de salvare si un plus de imagine.Iar faci sacrificii,asta daca nu iti pica vreo mostenire modica, ori faci vreun credit .
E indicat sa pozezi in un om de afaceri prosper, chiar daca ce invirti tu acolo e doar apa de ploaie.Inveti sa dai spaga, te mai inscrii si in vreun partid,unde ar putea pica ceva firimituri de la masa marilor combinatori.Dar da bine.
Vei simti repede asta ,cind se intinde zvonul ca iar esti in bani, si ai ocazia sa reapari in cluburi alaturi de pitizipoancele de carton.Poti chiar prinde si tupeu in comportament si sa iti arati laturi comportamentale ce pina acum trebuia sa le tii inchise bine caci nu iti poti permite.Dupa cum ai vazut la altii mai mari ,aroganta banului din buzunar face victime sigure, asa ca iti adaptezi comportamentul ca atare.
Va urma…

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

No Comment

Trimiteți un comentariu