Codrul bunelor maniere - capitolul 3

Written on 22:03 by Constantin Manoliu aka Huck

9.Ai ajuns in sfirsit la virsta majoratului.Felicitari.E un pas important inainte pe care il astepti de mult , pentru noile oportunitati.Daca ai norocul sa ii faci cit mai esti in liceu, te-ai scos.Negresit trebuie sa dai la scoala de soferi pentru permis ca sa poti merge cu masina parintilor la scoala spre ciuda tuturor, inclusiv a a amaritilor de profesori pe care nu mai stiai cum sa ii mai injosesti.De esti si mai norocos poti chiar primi masina ta cadou ca de parintii la vremea lor nu aveau dari si doresc ca tu sa ai, sa nu fii oropsit de soarta.
10.E timpul pentru facultate,Nu conteaza daca ajungi sa o termini.
Imoprtant e sa intri caci se deschid noi orizonturi pentru intregirea fiintei tale.Fetele mai oropsite de buzunar, ce cu greu au indurat anii de mizerie si lipsuri ale liceului,(ciuca batailor pe mai intelesul tutor,tocilara,etc ) le recomand sa se deplaseze la studii in orase cit mai indepartate de casa , astfel incit transformarea peste noapte datorata lipsei ochiului parintesc sa nu ajunga la urechile nimanui.
De obicei ai parte de un soc, la contactul cu o masa si mai mare si mai pestrita de oameni, dar il treci repede ,caci ai deja planuri facute de acasa pentru orice situatie.
Cu cit mai departe ,cu atit poti parea orice altceva decit esti punind in valoare ceea ce mama natura a daruit, caci e singurul lucru pe baza caruia poti accede mai sus.
11.Astfel ai o multime de meserii practicabile usor, in necunostinta de cauza a celor de acasa, unde poti lua contact cu posibile surse de finantare(vinzatoare mall,ospatar,animatoare,promoter,operatoare videochat,etc). Munca grea nu e facuta pentru tine, desi te stradui ,insa constati ca esti si mai gaina decit acasa.
Imaginea necesita fonduri de investitii si esti satula sa mai faci foame in continuare ca acasa.
Preferabil sa adopti o dieta cit mai ieftina ,astfel ca economiile facute ,sa le cheltui cu folos pentru inaginea de pitzipoanca.Suferi putin dar te gindesti ca pica mai usor in nada investitorul.
Ca la FNI ca sa fac o analogie,pui odata si cistigi de 8 ori.
12.Trebuie sa inveti sa evaluezi bine cheile de masina si casa, portofelele ticsite,calitatea hainelor si timpul petrecut in locurile publice de catre mogulii financiari,astfel incit sa poti obtine maximul cu efort cit mai minim.
Atentie ,mai poti cadea in ispita, datorita dorintei acerbe de a avea si cheltui,asa ca incerca sa te abtii pe cit e cu putinta si sa nu iti pierzi firea la primele impresii,si sa iti iei tepe memorabile cu facaturi de masculi.
12.Mulge tot ce prinzi dupa ce ai creeat un standard minim la care sa te raportezi, fara mila,chiar daca ai parte de oameni buni linga tine ce ar putea sa iti indeplineasca dorinta de a fi iubita ca in visele copilariei cind inca nu ai descoperit ca dragostea nu tine de foame; important e sa nu fiii distrasa de la scopul propus .
13.Ai grija ca in fiecare dimineata sa mergi la oglinda si sa iti spui cit de frumoasa si inteligenta esti,sa nu disperi si sa nu uiti sa nu te abati de la scopurile propuse iar peste zi sa iti mentii atentia cit mai treaza sa nu pierzi trenul vietii,peste zi sub nici o forma sa nu te dai de gol, sa nu te arati disperata de situatie si sa astepti seara unde in intimitatea ta poti sa iti tipi durerea si sa injuri de zor curva asta de viata.Ai grija imaginea ta exterioara conteaza.
Va urma…

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

2 Comments

 1. Andrei |

  As mai zice ca inca o caracteristica de "bun roman", intalnita destul de des in ultima vreme, printre tineri, adolescenti, cocalari, manelisti,
  spune-le cum vrei, ar fi aceea de a deveni DJ(deejay in limbaj elevat), si nu oricum, ci cu orice pret(pupat in cur in limbaj natural), iar daca doamne fereste ajung la pupitru, nu conteaza ca-s zero la cultura muzicala,ca n-au ureche pentru astfel de profesie, ca exalta de bucurie cand pun ultimul hit al lui dj david(doar un exemplu actual) luat de pe odc, ca incep sa-si trateze cunoscutii si toti cei din jur ca pe niste bieti muritori,incapabili sa-i inteleaga pasiunea, si cate si mai cate...

   
 2. Huck |

  Dap.o sa mentionez si asta , doar am zis ca e open source ghidul.Da mai pe la urma, poate se mai aduna si alte imbunatatiri.

   

Trimiteți un comentariu