Sa tac si sa plec?

Written on 21:22 by Constantin Manoliu aka Huck

Greu cu intimplarile astea hazlii din viata mea de rememorat.Oare ca sint destule si nu ma pot hotari care e mai distractiva?
Asta o sa imi dau seama dupa concurs probabil cind o sa fac comparatie cu cele ale cistigatorilor.
Asadar imi scotocesc dosarele prafuite si redescopar o secventa intimplata acum vreo 7 ani, pe vremea cind eram proprietarul unui magazin a carei activitate era vinzarea de aparatura hi-fi pentru auto si cam tot ce tinea de suport audio inregistrat,adicatelea muzica.
Magazinul fiind situat in o locatie proaspata din Iasi la vremea aceea cu un dever comercial peste medie datorita marimii si noutatii pe piata locala, avea un aflux de clienti foarte pestrit mai ales ca urlau de zor echipamentele respective in demonstratii zilnice.
Normal ca orice comerciant respectabil, aveam grija ca programul muzical sa cuprinda fix hiturile din acea perioada ce erau o nada perfecta pentru clientela ce mustea de nerabdare sa isi cheltuie banii.
O piesa de mare succes la vremea aia era Touch and Go - Would you..? bineinteles pe linga celelalte piese ale ale albumului ce se vindea ca piinea calda, cumparat in marea majoritate de reprezentantele sexului frumos, atrase ca un magnet de un anumit vers din piesa cit si de caldura ritmului imbieietor la dansuri lascive.
Cum mall-ul nu ducea lipsa de clientela feminina ai mei angajati aveau grija sa cinte non stop albumul astfel incit in circuitul vizitatoarelor musai sa fie introdus si al nostru magazin.
In una din zile ne calca pragul o tinara aspiranta la calitatea de fotomodel imbracata dupa toate regulile atractiei universale, cu un parfum ce iti muta nasul din loc, ce mai o adevarata diva.
Cum in permanenta existau cel putin 3-4 clienti carora trebuia sa le furnizezi informatii despre aparatura, nu era disponibil nimeni la raftul cu muzica.
Putin nerabdatoare si cam deranjata ca nu o baga nimeni in seama se postase fix linga biroul cu casa de marcat, cu gind sa ia repede la intrebari pe primul care se aseaza acolo.
Bineinteles fondul muzical era piesa de mai sus.
In fine, unul din angajati se aseaza la birou sa factureze ceva si domnisorica repede se infinge in dialog:
Ea - Auzi,zi si mie te rog cine cinta piesa asta?(cu o mutrisoara foarte grabita)
Angajatul - Nu va suparati am un pic de treaba asteptati.{atent la ce facea sa nu greseasca)
Ea- Ma grabesc as vrea totusi sa imi spuneti cum se cheama si daca se poate cumpara de aici( cu mina in sold si unul din picioare sprijinit pe tocul cui de la pantofi)
Angajatul- Touch and GO..{cu ochii in factura si cu un ton vizibil ridicat)
Ea- Cum adica?? SA TAC SI SA PLEC???(ochii mari si buzele tuguiate)
Ca un facut, fix in momentul acestei replici se termina piesa.Cum intre piesele de pe cd e o pauza de 3 secunde, cam tot magazinul a auzit replica.
In prima faza liniste.Dupa ce a inceput sa cinte din nou muzica , nimeni nu a mai putut sa isi opreasca hohotele de ris ori chicotelile ascunse de o mina rdicata in graba catre fata.
Domnisorica brusc cedeaza, face stinga imprejur si dusa a fost...
Cit a mai cintat albumul ala, de fiecare data la primele acorduri ale piesei respective ,o buna bucata de vreme ne busea un ris sanatos rostind aproape in cor:
Sa tac si sa plec??

P.S. pentru concurs VisUrat

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

No Comment

Trimiteți un comentariu