Dezordinea mentala

Written on 22:22 by Constantin Manoliu aka Huck

Spuneam in postul anterior ca e distractiv sa ``citesti `` toate aceste amanunte,atunci cind ii privesti de la mica inaltime a pupitrului sau amestecat discret intre ei,in timp ce faci un mare efort sa nu rizi din inima cind susrprinzi detalii ce le decojesc mastile,e distractiv sa ii pui in situatii oarecum penibile si deconcertante cind ii intepi exact acolo unde ii doare,mirati ca ai trecut ca un berbec prin platosa bine lustruita si intarita,e distractiv ,cu zimbetul pe buze, sa ii naucesti cu bumerangul fitelor lor,e distractiv sa le intorci ca o oglinda manierele comportamentale pe care le ascund grijulii.
Nu de curind,pornit de acasa pe distractie,cum tot incerc in ultima perioada in incercarea de a ignora aspectele respective fara a ma mai consuma ,cum am ajuns la club am pus radarul in functiune cu gind sa imi gasesc ceva nou de studiat.Cum nimic nou nu era in zona,imi pornesc motorasele cu ceva shooturi,ceva discutii sterile cu tot felul de cunostinte,pastrindu-mi fortele pe mai tirziu,Usor ma dau si la program,incercind tot felul de retete antiletargice.
Incet atmosfera se incinge,fara a mai scana adinc prin sala,convins ca o sa fie o seara plictisitoare.
Brusc in raza vizuala,mi se ridica 2 tinere la unul din cei 2 stilpi la care se danseaza la inaltime,(cred ca e cea mai tare idee care am putut sa o am)ce incep sa incinga un dans cit se poate de lasciv,de ziceai ca pun blues-uri iar ele se credeau la vreun cabaret sexy.
Desi chestia asta se intimpla curent,ceva era in plus si facea sa imi intorc privirea destul de des,
Cum senzorii radarului din subconstient sint bine reglati,se aprinde flashul de serviciu ce imi ilumineaza zona,unde descopar si un macho cu insotitorul lui fix la baza stilpului ce alimentau de zor setea tinerelor talente.Scena era ceva de genul ca ,insotitorul cumpara bautura de pe bar ,aproape aveai senzatia ca e ospatarul lor personal,o livra docil celor 3 vedete cu grija maxima de a fi observat cu cita marinimie face el asta ,primea un zimbet intins de la ele si o bataie calda pe umar insotita de un bravo cit se poate de mai masculin de apreciativ.El afisa o multumire de boss,bucuros nevoie mare de banii cheltuiti desi daca remarcai atent cind platea ca ii cam tremurau putin degetele cind rasfoia bancnotele din portofel,putin aplecat aproape ascuns dupa macho,iar ei isi scapau usor un zimbet complice din priviri ce numai a multumire nu suna,ci mai degraba a bucurie ca au scapat de grija unuia din ingredientele distractiei,probabil in lipsa fondurilor nerambursabile de la parinti.
Toate bune si frumoase,ma apuc sa stau geana pe trio,care nu se dadea in laturi de la a inventa orice miscare ce ar putea sa atraga atentia,domnisoarele folosindu-se pe rind de macho,avind grija sa arate satisfacute si umede de pipaielile lui,privind superior de sus pe cele care isi muscau degetelele cu jiind la intregul spectacol.
Cum intodeauna imi coroborez programul cu nevoile celor din sala,introduc in program o piesa romaneasca de club,ce e foarte acceptata de majoritate.
Ei bine,in momentul in care au inceput versurile in limba romana,trioul intra in dezordine mentala,in special una din gazele ce probabil a fost crescuta de mica numai cu muzica straina de club,oripilata incepe sa isi expuna prin gesturi mai mult decit neaose si nepoliticoase aversiunea.
Greseala fatala a fost ca,toate astea se intimplau fix in raza mea vizuala si pe deasupra ma si mai privea direct in ochi,repetind gesturile.
Calm,desi poporul muncitor de distractie doritor,isi lua portia de chiote si buna dispozitie,opresc brusc piesa fix la refren cind ar fi trebuit toata lumea sa cinte la unison acoperiti de ritm.
Nici daca as fi strigat foc sau alt motiv de panica,nu ar fi fost mai mare uluirea tuturor mai ales ca mai si completez in gura mare cu o intrebare naiva:`E cineva pe aici caruia nu ii place piesa?``
La care un vuiet general se stirneste,completat de o intrebare venita chiar din zona de razboi de la cineva cu inspiratie:Da,chiar e cineva?
Si atunci pica degetul de la mina ce statea intinsa in aer ,pregatita de executie,fix pe silueta tinerei circotase.
Nu pot gasi cuvintele prin care as putea exprima stupoarea ce aparuse instant pe obrajori cit si gradul de intepenire,mai ales ca gestul,vazut de multa lume a fost urmat de o serie de amabilitati la adresa dumneaiei.In acest timp revin cu piesa,lumea se calmeaza si continua un pic mai lejer sa chiuie iar victima imi arunca un deget pe obraz si imi dedica un ``esti un mirlan`` din virful buzelor si se scoboara mai mult aruncat in bratele lui macho.
Toate secventa nu a durat mai mult de 15 20 de secunde,in schimb a avut un efect distrugator asupra cetei,ce a continuat spectacolul dar la un nivel mai redus cu o treapta,singurul public la care aveau acces erau doar cei din jur.
Sint convins ca nu va uita undeva in adincul subconstientului intimplarea,dar sincer nu am putut sa ma abtin sa las asemenea personaje sa isi bata joc de munca mea.
Nu cred ca eu am fost mirlanul atita vreme cit dezaprobarea a fost facuta publica fara a gindi inainte sau a verifica putin cu ochiul in jur sa vezi daca nu cumva esti singura ce comenteaza.
Sint constient ca nu pot multumi pe toata lumea ,nu cred ca exista cineva sa o poata faca,accept criticile bine fondate dar nu pot permite sa se instaureze ideea ca noi ce lucram in asemenea locuri de distractie sintem niste sclavi carora te poti adresa liber fara consecinte.
Pe de alta parte e trist.
E trist sa vezi cum,una din arte,arta muzicala,e coborita la rangul de ingredient de mina a doua,dupa bautura si tigari,in incercarea lor de a si proteja vietile duble pe care le duc,transfigurati in zombie nerabdatori dupa intunericul vietii de noapte.
Dezordinea mentala isi spune cuvintul.
Cit si vietile duble.Pauza de tigara.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

6 Comments

 1. JINX2007 |

  In mod normal nimeni nu ar trebui sa isi ascunda "fatza". Si atunci de ce toti poarta "masti", una sau mai multe, functie de caz? Pentru a fi mai interesanti? Pentru ca nu vor sa mai fie raniti sau se tem ca ceea ce reprezinta nu este suficient pentru cei din jur? Sau pentru simplul fapt ca se percep "mici" si "nesemnificativi" in normalitatea lor si pentru asta vor sa para altceva, mai misterios, mai interesant(parerea lor), pentru ca balonul de sapun sa para mai colorat...
  Pentru cineva care a dobandit experienta vietii este aproape imposibil sa nu vada adevarata fatza a celor cu care intra in contact deoarece comunicarea non-verbala, care este inconstienta in cele mai multe cazuri, tradeaza omul, starea lui sufleteasca sau adevaratele intentii, transmitand o cu totul alta poveste decat cea pe care el o prezinta. Cand sunt observati de la distanta, citindu-li-se cuvintele pe buze, privind ca la un film mut, dezordinea mentala si jocul dublu/multiplu ies la iveala si o data cu ele si adevarata fatza a fiecaruia in parte.
  Este intr-adevar foarte amuzant cand reusesti sa surprinzi micile fisuri in "mastile" purtate de cei din jur si sa ii lasi sa inteleaga ca stii.

   
 2. romanita |

  GAZELA=...nu le mai ridica pe toate terminatele la rangul de gazele! gazela e o tipa cu multa atitudine , coloana vertebrala si o personalitate deosebita! nu trebuie sa fie rupta din soare si nici sa aiba picioarele lungi!:))
  "gazela" cu ghilimele mai mari decat capul ei- e una din terminatele despre care vorbesti!

   
 3. sandmanhuck |

  jinx...multumesc pentru sustinere..
  romanitza...scuze..ca am uitat ghilimelele...intradevar adevarata gazela e cum spui tu...multumesc si tie de atentionare

   
 4. bluemind |

  Huck precum un amic comun spunea "este lume necajita" ar fi trebuit sa le ignori pe acele doua pizde vai scuze gazele care cu siguranta in capusorul lor se plimba doar 1-2 neuroni si aia speriati de singuratate si prostie.
  P.S. Sa mor eu Huck tu cand scrii un post imi trebuie mouse sanatos ca sa pot da scroll up or down :)

   
 5. DJ Midnight |

  Eu sunt cu maniile mele....Bluemind, e bine ca scrie mult, in primul rand asta inseamna Blog, sa scrii absolut tot ce iti fata mintea, oricat de mult...
  In al doilea rand...e de apreciat ca The Old Huck ma uimeste cu stilul extrem de ...literar, profund si bine scris in limba romana. Astea sunt maniile mele, cu limba noastra stramoseasca. Apropo, oare cati din ...pustii de azi mai scriu asa? (corect si frumos) Putini se asteptau poate la Huck la asta. Bravo!
  Daca avea 16 ani, Huck probabil a r fi scris:
  "Si c dk s-a supi peaceDA, daon poola mea, trebea sa-i zici "stf, fa!" PREFER stilul batranului Huck:)
  Stiam faza, mi-ai povestit-o personal, Huck, si ti-am zis si atunci....pana la urma asta e riscul acestui hobby pe care-l mai avem unii dintre noi, sa distrezi pe altii....e imposibil sa faci pe toata lumea fericita. mai exista si....martoage din astea...sau gazele cum le zici tu:)
  pauza de tigara;)
  Si nu ma enervati, ca-mi fac si io blog acush!:))

   
 6. sandmanhuck |

  deh..koko..asa is eu mai `dezvoltator`..la urma urmei tre sa folosesti la fel de intens si scrollul
  Midnight-multumesc de intelegere...
  te astept oricind cu idei..si nu numai pe tine..doar si tu si koko practicati aceeasi meserie...si aveti si voi viziunile voastre...

   

Trimiteți un comentariu