Amanuntul

Written on 23:53 by Constantin Manoliu aka Huck

Iar ma lenevesc,desi am promis ca o sa scriu aproape zilnic,macar citeva fraze brute,idei disparate,precum bookmark-urile de la explorer,in ideea ca poate o sa imi fac timp sa le dezvolt. Desi laptopul imi da o destula mobilitate,se pare ca nu reusesc sa fiu suficient de online,sa surprind ideea abia incoltita,acele mici momente dragi mie,strafulgerari active pret de o secunda intr-un cuvint amanuntele unei situatii care se deruleaza odata cu tine.
Si au fost destule zilele acestea,cu virf mai ales in weekend.
Cum meseria imi e aproape de oameni,imi cere o dezvoltare sustinuta a capacitatii de memorare a acestor amanunte,pe care,desi de multe ori le dau sensul corect instantaneu,trebuie sa le stochez pentru analiza de a doua zi,in liniste,cu neuronii dezintoxicati de muzica la volum maxim si alcool.
Curios este,ca senzorial,retin mult mai multe in aceste conditii extreme,precum acea functie a aparatelor foto de a face x fotografii in o perioada foarte scurta de timp,una dupa alta.
In orice caz ,cuvintul de ordine in ultima saptamina a fost `dezordine`,atit mentala cit si fizica. Aia fizica sa zicem ca a fost mai usor de suportat,ea fiind doar o mica abatere de la canonul cotidian al vinturarii prin cluburi ,in gasirea celui mai plin,cu cit mai multe fete sau baieti,functie de necesitati sau de calculul orar al fiecaruia in lenea fara echivoc ce marcheaza in ultima vreme viatza de club.
Lene care de obicei se concretizeaza in a iesi la club fix in apropierea orei in care se apropie punctul culminant al distractiei,marcat de buna dispozitie al celor care cu stoicism inca mai cred in reteta invechita a venitului devreme,a socializarii pe un fundal muzical lejer,ce sa iti curete mintea in timp ce iti faci incalzirea cu un pahar ,dezmortind cumva incregatura betonata a neuronilor fortati la maxim timp de o saptamina la munca.
Si in viata de noapte se pare ca s-au insinuat aceleasi idei moderniste de a lua cei mai bun cu un efort cit mai mic,fara a contribui decit intr-o mica masura,sau fara a gindi la efortul depus atit de cei ce fac atmosfera cit si de clientii mai sus amintiti.
Amanunt aparent fara importanta,atita vreme cit oripilat de vesnica intrebare ``da de ce e asa de gol la ora asta?`,am cedat si am abordat subiectul ,raspunzind ``dar tu de ce crezi ca e?``. Bineinteles am primit clasicul ridicat din umeri si sprincene impreuna cu replica ``tu sa imi spui ca doar esti dj``,pe care o asteptam la fileu. Incerc repede sa intorc un raspuns,insa nu apuc datorita continuarii `hai ca noi plecam pina la clubul xyz sa vedem ce e si pe acolo si ne intoarcem cind e mai plin``
Inghit in sec,si ma pun pe ``fotografiat``,cine ce si cum intra si iese,reactii,soapte,explicatii,etc. Cert e ca desi a pornit cu stingul tot rationamentul a devenit foarte distractiv pe parcursul serii,alocind jumatate de creier complet finalizarii procesului,cealalta jumatate ocupata fiind cu determinarea unuu playlist muzical ce sa ii retina pe unii acolo iar pe altii sa ii scoata din letargie. Activitatea asta am mai desfasurat-o in decursul anilor de meserie,insa nu am luat in consideratie ca ar trebui ciclic inoita cercetarea dat viteza cu care isi schimba lumea cotidianul. Concluzia la care am ajuns in urma unei sa zicem categorisiri nu chiar foarte exacta avind in vedere cite tipologii exista,e ca stratificarea sociala cit si scarile sistemului se manifesta clar si aici.
Clientii fideli - Cei care au ales dupa criterii bine determinate,in general oameni carora le place sa se simta ca acasa,socializeaza usor,se bucura cind primesc un salut amiabil,nu iii motiveaza ceva anume in participarea permanenta la distractie.Sint din diverse straturi sociale,deobicei trag catre clasa medie.
Calatorii - Plictiseala,sau mai degraba dorinta de a fi pe val ,la moda,monden,etc ii caracterizeaza,au un program bine stabilit de a aparea in toate locurile de distractie,pot fi folositi ca jalon pentru programul din alte locuri,stii foarte sigur cind se inchide undeva pe traseu.Si aici e oarece amestecatura sociala ,dar tinde catre cei cu venituri peste medie atit prin munca propie cit si prin datorita conditiilor de acasa.
Nou venitii - Cei care afla de loc si vor sa vada cum e poate mai vin,desi nu ii caracterizeaza o viatza de noapte foarte activa.De obicei timizi ,ii simti imediat ca nu sint de ai casei,nici nu stau mult,dar exista posibilitatea continua sa apuci sa fidelizezi pe careva dintre ei.Stratul de pina la medie,oameni normali care ies rar functie de plictiseala cotidiana.
Vinatorii - Au fixat clar ,indiferent de sex,si afisat scopul de a pleca cu cineva acasa,sau a bea pe gratis,in orice caz noaptea nu trebuie pierduta.Aici chiar fac parte din toate categoriile sociale,incepind de la cei ce muncesc pe brinci o luna ca sa cheltuie tot intr-o noapte,snobi de tot felul,parveniti,nivel intelectual mediu,in general turma.
Am facut o generalizare putin cam prea dura,dar probabil o sa mai revin cu ocazia derularii `dezordinii mentale`de saptamina asta. Pauza de tigara.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

2 Comments

 1. Vali |

  Buna Huck
  Sincer sa fiu asteptam aceasta tema de multa vreme si ma bucur ca ai ajuns si la ea. E un subiect care apare adesea in discutiile noastre din club.
  Imi revin cu drag pe ecranul memoriei serile de altadata, cand lumea se aduna in club la o ora rezonabila, pentru a parcurge toate etapele unei seri reusite de weekend; serile care incepeau atat de linistit si fara nici un orizont, dar care se terminau atat de tumultuos inspre orele diminetii, uneori chiar sub lumina calda a soarelui.
  Din pacate acele seri par acum atat de departe si oamenii de acum par intr-adevar grabiti spre momentul maxim, inconstienti ca de fapt acel moment maxim, obtinut in ritm ffwd, nu e acelasi maxim obtinut cu calm, construit cu fiecare minut.
  Ceea ce ma bucura, desi intr-o masura foarte mica, este faptul ca totusi, in ciuda generatiei grabite, mai exista "dinozauri" care trag cu dintii de aceasta, ii putem spune asa de-acuma, traditie.
  Pauza de cafea si continuam la urmatorul articol...:)

   
 2. sandmanhuck |

  Buna tinere(hi,hi,hi)
  Intradevar e trist si inspaimintator graba despre care vorbesti si desi ar trebui sa fie o tema cu valoare e din plin ignorata dintr-un egoism bine educat pe care o sa il expun cumva intr-un alt post.
  Drept dovada putinele comentarii...

   

Trimiteți un comentariu