Confirmari, motivatiuni si alte chestii

Written on 14:02 by Constantin Manoliu aka Huck

Confirmari.
Azi cred ca am capatat una.Cu sensuri bune si rele.Pe care trebuie sa le accept deopotriva.Ma mira din ce in ce mai mult intunecimea necunoscuta a subconstientului uman.E uimitor ce legaturi se fac acolo si cum isi fac ele loc in in realitatea curenta.
De multe ori am trecut prin momente considerate hotaritoare in viata, acele secunde in care stii ca iti vor schimba cursul pentru todeauna.
Ai atunci niste flash-uri despre trecut si viitor ce te infioara, un calup de informatii ce uneori ti se par fantasmagorice ori de neindeplinit,viitoare motivatiuni ori confirmari ori alte chestii.
Decizional, incerci sa te opresti ,normal, la ce bun pentru tine.Insa subconstientul lucreaza ,activind diverse functii in special pe cea de supravietuire acel simt de autoconservare, inexplicabil citeodata.
Eu unul, simt ca altcineva preia controlul, iar acele flash-uri nu sint decit un fel de trailer in avans asupra a ceea ce urmeaza.Ceva face un declick de la functii normale, trecind pe regim de boost.Idei pina atunci disparate se leaga elegant,intr-o varianta la care in veci nu te-ai fi gindit.
Si brusc ,cobori iar la nivel normal.Ramine in urma doar o asteptare.Asteptarea unei confirmari.A gresit procesorul cel din umbra?Entitatea respectiva a dat dovada de reala autoconservare?
Te intrebi ce factori decizionali au dus la aceasta hotarire.Batalia intre stimuli te goleste de energie, un fel d erazboi intre trecut si viitor, iar tu prezentul esti un spectator neputincios.
Am trecut d emulte ori prin asta.
Confirmari ce uneori se transforma in motivatiuni, desi ar trebui sa fie doar o asteptare.Rabdare si tutun.
E curios cum aceste confirmari sint un fel de catalizator al viitoarelor tale rationamente.Ca la sah.Next move.Confirmarile livreaza doze pure de morfina ce alina zbuciumuri interne.Sint un fel de raportari interne la principii nestiute ce dau siguranta atunci cind se adeveresc.
Sint acel sut in fund ce te misca cu un pas mai departe.
Toti avem nevoie de incredere.Dar care trebuie sa fie sustinuta de confirmari.
Pe de alta parte asteptarea lor e motivatiunea unor noi drumuri ,planuri ginduri,dorinte.
Nu ma bucura necazurile altora.In schimb ma doare ca stai si te uiti neputincios la un spectacol al carui libret il stii dinainte.Dar urmaresti in speranta ca cineva a facut o schimbare ce sa te surprinda ,sa te scoata din acea amorteala plcitisitoare de a sti ce se intimpla.
Confirmarile sint un premiul perfect pentru dorinta noastra vesnica de a cistiga , de a dovedi ca sintem mai buni decit altii.
Cele bune ne ridica, cele rele ne coboara.
Azi intr-un fel, un ochi ride si altul plinge.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

4 Comments

 1. Anonim |

  Nici un comentariu.Ca n-am citit articolul.Nu m-a captivat inceputul.See ya

   
 2. gynette |

  Tu chiar esti un dobitoc domnu anonim. Am crezut ca ai mai multa demnitate... da cred ca nu e cazu... nici minte in cap nu ai ca daca ai avea, ai sti sa spui ceva mai inteligent decat ce ai scris aici... Dar nu mai conteaza... atata timp cat scrii sub anonimat, NU CONTEZI.

   
 3. clarisa |

  da si eu observ uneori anumite chestii uneori si observ ca pe cele rele le putem rezolva,aranja,deci daca le constientizam,le si putem controla,in tot cazul ceea ce observ in mine si in altii mie mi se pare cu adevarat fascinant

   
 4. Constantin Manoliu aka Huck |

  @Gynette .De ce iti bagi capu?placerea lui ca il bagi in seama.
  @Clarisa - Pshihicul uman intodeauna o sa fie fascinant prin cite variatiuni poate avea.Nu te plictisesti absolut deloc.Si felicitari ca observi.

   

Trimiteți un comentariu