Respect sau aroganta

Written on 10:31 by Constantin Manoliu aka Huck

16,17,18,19,20,21,....cifre aparent diferite dar care au ceva in comun si nu neaparat definitia in sine ci ceea ce reprezinta.In cazul de fata notiunea de virsta.
Virste la care esti ca un burete.Ce absorbi aia dai inapoi.Ani in care esti fara sa vrei victima daca nu stii cind ce si cum sa absorbi.Anii la care ar trebui sa fie in prim plan intrebarea 'de ce?'si nu expresia 'ma doare-n p..a' de tot si de toate.
E fain sa iti iei zborul din cuib.Sa te desprinzi de haturi.Insa nu neaparat primul zbor e si definitoriu pentru ceea ce gasesti in jur.Nu e un etalon pentru tot restul vietii.Ca orice actiune dependenta de multi factori si 'zborul' se poate imbunatati pina la perfectiune.Insa unii in inconstienta lor, iau de buna prima experienta si considera ca nu mai e nimic de spus sau de invatat.
Inconstienta care, de multe ori se transforma in aroganta.Aroganta gen Becali.
A crede ca le stii pe toate, a nega in necunostinta de cauza ceea ce altii au folosit si construit in secole de existenta e o aroganta.Si a folosi aceasta aroganta ca metoda de comportament pentru a-ti capata respectul celor din jur e cea mai proasta directie de viata.
Definitoriu, respectul ca notiune e necesar.Atit pentru tine cit si pentru cei din jur.
Cum ii respecti pe cei din jur asa te respecti si pe tine.
Ori cind folosesti arogante, clar ceea ceea ce primesti e tot aroganta.
Nu trebuie sa te mire ca si altii folosesc ca si tine aceeasi metoda de comportament.
Vrei respect?Respecta si tu la rindul tau.Chiar si pe cei mai inferiori decit tine.
E o latura a educatiei care iti aduce folos in viata.Prin respect ramii in mintea oamenilor ,in sufletul lor, in aminitire.In nici un caz prin arogante de prost gust.
Din pacate, carentele unora sint imense si rareori pot fi recuperate.
Daca nu ai sadit la timp saminta , nu are cum sa mai rodeasca.
Degeaba incerci sa compensezi prin tinerete sau o imagine.Degeaba te amagesti cu falsa atentie a celor din jur, crezind ca esti apreciat si respectat pentru ceea ce esti caracterial, cind de fapt ,doar ca arati bine si esti o prada in jungla vietii e motivul pentru care esti bagat in seama.
E misto sa te 'doara in p..a' de toti si de toate.Dar vine o vreme cind o sa primesti la rindu-ti acelasi lucru.Pentru ca ai sadit inconstient acest lucru.Altii au vazut la tine si au adoptat.
Daca ai fi invatat sa respecti si sa impui si tu mai departe acelasi lucru ar fi fost alta treaba.
Sincer ma bucur ca am reusit sa imi fac acest filtru si pot sa vad repede arogantele si sa le dau deoparte.
De aia va urez drum bun si va doresc sa aveti bani sa va faceti o operatie de tabacire a fundului.Ca o sa aveti nevoie la cite suturi in fund o sa primiti de la viata.
Desi e mai usor si mai simplu sa inveti sa respecti.
Dar de unde nu e nici Barbosu' ala de sus nu cere.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

No Comment

Trimiteți un comentariu