Romănia -așmîncasalamdanam

Written on 11:10 by Constantin Manoliu aka Huck

Romănia – Futures - un contract pierzător

Mdea.
A bunch of loosers.
Anul acesta din care mai sint vreo 3 săptămîni , nu a fost altceva ,decît o oglindă a ceea ce înseamnă o hoardă de nehaliți si sărăntoci cărora li s-a tăiat din porție și acum se bat pe ciolane dezgolite de carne, refuzînd fără echivoc sa accepte alb-negrul cel de toate zilele.
Cei ce chipurile conduc țara asta ,plătesc bani grei pe studii de piață , discută cu tot felul de analiști care mai de care mai specialist în niște realități ce de fapt sînt fantasmagorii bazate pe false imagini,
fară a avea nici măcar o mică idee de ceea ce se întîmplă de fapt la bază, zi de zi ,ceas de ceas in ticăitul etern al universului ce îl doare fix în cot fonfeurile umanității,în loc să facă o simplă plimbare la pas pe cel mai obișnuit trotuar din oricare oraș din țara asta.
E ușor să îți faci false percepții cind ești în vîrful copacului cu burtica plină și încălzită gratis de soarele cel de toate zilele. într-o dulce și repezită uitare de unde ai plecat, înconjurat de cei care sînt în stare sa facă orice ca să ocupe locul de onoare ,acel culcat pe urechea dreaptă caracteristic acestui neam.
Pai da, de generații întregi nu facem decît asta.
Ne umplem congelatorul, strîngem burți, umflăm șolduri, facem curul mare de la stat în leneveală și ne preocupăm doar de gasitul celei mai ușoare soluții de a ne mulțumi simțurile de bază: mîncat, băut, hlizit,futut, căcat,pișat, dormit și a doua zi de la capăt cît mai gratis posibil.
Așteptăm zilnic oportunități și ocazii de a sări treptele evoluției, valorizînd doar ceea ce ne aduce profit maxim cu investiție minimă cu cît mai mic efort posibil.
20 de ani de la revoluție.
Și?
Am învățat doar să vindem scump pielea ursului din pădure, să prostim populația, să vindem castraveți grădinarului și incă multe altele ce credem că ne asigură un viitor.
Oare așa o fi?
Ne băgăm picioarele în educație convinși că e suficient că am învățat să desenăm un patrulater, pătrățica aia pe care ne considerăm proprietari cînd de fapt sîntem niște repetenți notorii la geometria vieții.
Argument?
Uitați-vă la garduri.
Romănia e țara in care gardul e un semn de potență, un drept , un simbol, un 'must have' ce te definește , o împlinire sublimă.
Și aici fac referire nu numai la acel gard fizic ce e exprimarea bulk, clasică, primară, whatever.
Vorbesc despre gardul virtual pe care îl dorim și il facem construind vile, cumpărind mașini scumpe, umplînd portofelul de carduri,etc ce chipurile credem că ne fac mai speciali decît alții, intr-o dorință avidă de a ne exprima dreptul de propietate.
E simplu.
Mergi în orice cartier din orice oraș din țara asta.
Primul lucru pe care îl remarci e un gard.
Yep.
Fizic e exprimat în multe variante.
Că e din plasă de sîrmă , că e din lemn sau beton , că e doar o izolație termică singular colorată, că e doar o mașină in care poți sta seara la o țigară cînd vrei să fugi de acasă ascultînd manele și măninci semințe cu petul de bere pe capotă e GARD.
Face diferența intre tine și alții.
Pune pragul, bordura , zidul , cantul, sau ce mai crede romănul ca il face diferit de alții.
Păi da asta e o mare necesitate.
Să fiu cît mai diferit.No matter what.
E o disperare națională.
A bunch of loosers.
Dovada?
Mergi la un bal al bobocilor.
O da.
Nu cred că există un peisaj mai veridic despre ceea ce reprezintă viitorul, decît un astfel de bal.
Vreo 1000 de oameni inâuntru si vreo 500 afară.
Scopul?
Doar o mare chiorală.
Hai sa ne uităm.
Și atît.
Un penibil dus la extrem, ce din păcate ne reprezintă.
O hoardă de nehaliți disperați după ciolan cum spuneam mai devreme.
O căruță de oameni fugiți de acasă doar doar poate iși fac și ei un gard cumva, poate prind si ei un pot la vrajeală.
Pizde invidioase, fară coaie, comentînd de zor, altele pe val cu puli veridice lingă ele în așteptare, stripperi penibili care cred că dau lovitura dacă își arată oase costelive dar cu chiloți ce dau bine în lumina reflectoarelor dublînd dimensiuni dorite , un dj plictisit ce doar așteaptă ziua de salariu, însetate după ceva umed doar doar poate simt ceva cald în stomac , alții care cred că rup stilul dacă îs înconjurați de fofoloance și tot aș mai departe.
Țărănci plecate de la coada vacii, ce vor să epateze cumva, nu contează cum,chiar dacă rage la microfon ' ai lov rackîn'roollll' , pulălai cu coaie pline de spermă expirată ce incearcă să o dea de proaspătă, barmani care te fură pe față, bikini second hand(dap, vazut moi cum se cumpără, hehehe)prostesală la telefon(weeei adică te fuți cu el si cu mine nu?)fată e belea colegu' are pula cam mică da uite așa un card areeeeeeeeeeeeee!!!!,
Alde Băsescu și Geoană ar trebui sa meargă la un bal de ăsta.Da incognito.
E foamete si secetă în țara asta.
Pîine și circ a evoluat.
Acu e hamburgher, shaworma, pizza, bere la pet, semințe, shoot-uri moca, David Dj, Inna,
Connect -R,(cum nu știi cine e ?)video chat,Mall,Balul bobocilor.
Asmîncasalamdanam.
Salamalecum.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

1 Comment

  1. Narayan |

    hmm te-ai facut mai rau. sau au fost doar niste nervi adunati care, intr-un sfarsit, s-au revarsat? :))

     

Trimiteți un comentariu