Google Cams - utilitate si realitate

Written on 10:42 by Constantin Manoliu aka Huck

Dupa cum bine stiti multi dintre voi Google are un serviciu ce ofera acces la camere video montate in diverse locuri din lume ce ofera informatii video doritorilor de detalii vizuale.
Nu vreau sa discut aici despre utilitatea lor ci doar despre ce poti surprinde din realitatea de zi cu zi ce de multe ori ne este povestita , dar din lipsa de senzatii vizuale ne pare un pic distorsionata.
E imposibil sa nu fi auzit de prostitutia practicata de cei ce fug din tarile preponderent estice din stiri, articole din presa ori povestiri ale celor care au calatorit prin alte tari.
Cind ti se povesteste, automat creierul tau creeaza o imagine virtuala a peisajului descris de povestitor insa de obicei aceasta, e departe de realitatea pe care ochii lui au vazut-o.
De aceea va supun atentiei un set de imagini susrpinse de Google Cams din Spania si Italia, tari in care majoritatea practicantelor sint estice.
Daca va uitati atent la personaje e imposibil sa nu va duca gindul , la dupa cum arata si la dragele noastre compatrioate.


Si uite asa multe din fatuci sint plecate cica la munca cinstita,(sa se inteleaga ca ma refer la o anumita categorie si nu fac referire la absolut TOATE care sint plecate),
cel putin asa stiu cei din tara,ce se intorc bine mersi acasa pline de fitze si bani,spargindu-se in figuri si pozind in sfinte cind de fapt au kilometrajul dat peste cap mai ceva ca o masina second-hand.
Scopul scuza mijloacele e una din replicile preferate ale lor cind sint date de gol impreuna cu un comportament de superioritate conferit de grosimea portofelului ce cred ele ca le spala de pacate.
Banii cumpara orice intradevar, insa nu or sa fie niciodata pe post de inalbitor al caracterului sau vreun izvor de calitati morale.
Daca stai sa te uiti bine , in Romania un astfel de mod de viata, acela de a crede ca un cont gras te ridica pe scara sociala e la ordinea zilei.
De ce?
Pentru ca nimeni dar absolut nimeni, nu sanctioneaza acest gen de indivizi.
Toti stim realitatea dar nu vrem sa o facem vizibila prin respingerea nulitatilor valorizate prin material.
Acceptam cu ochii inchisi oameni in pozitii cheie de administrare a acestei tari , ignorind in mod fatis caracterul de proasta calitate ascuns in spatele protofelului dolofan.
Si atunci de ce ne mai plingem?

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

3 Comments

 1. Alexandru |

  de ce ne mai plangem?dar cine se plange?acum nu mai am incredere in nici un jurnalist,toti sunt platiti,sunt falsi.ma refer aici la cei mai buni dintre ei.
  ma satisfac mai mult opiniile oamenilor simpli,a bloggerashilor care ii citesc cand am timp

   
 2. Huck |

  @Alexandru.
  Se pling multi , numai ca o fac in pumni pe ascuns ori in medii mai intime.
  Si eu sint adeptul opiniilor simple,bulk, de la botul calului.
  Poate chiar daca uneori nu sint scrise in cel mai jurnalistic mod,iti induc mai bine realitatea covarsitoare.
  Cit despre jurnalismul de la virf,ca si tine de mult am renuntat la a mai da banii pe ziare.
  Cum zic pe undeva prin articol, cind esti sus la virf, si nu ai contact cu trotuarul cam greu sa mai fii obiectiv.
  Mersul la serviciu pe jos sau cu mijloacele de transport in comun ar trebui sa faca parte din obligatiile de serviciu pentru multi.

   
 3. Alexandru |

  Cu tot ce ai zis sunt de acord insa cu ultima fraza nu sunt de acord.Iti explic si de ce:de exemplu un prof de al meu de chirurgie ne-a zis odata ca a venit la el un juranalist tot infatuat si agresiv ''dnu doctor,de ce avetzi in parcarea vilei d-voastra 3 masini,fiecare in val de minim 30.000 de euro?'' apoi el,fiind profesor de chirurgie ii da replica ''ai prefera ca,de exemplu,mama ta sa nevoiasca interventia mea in urgenta(el fiind foarte bun chirurg),iar eu sa ajung la spital spanzurat de tramvai''?!
  ei aici iti da ceva de gandit.Pentru ca nu toti meritam sa avem aceleasi drepturi'' ca de ce ala are atatea''? pentru ca unii muncesc mai mult ,iar altii mai putin si sunt renumerati pe masura,nu?

   

Trimiteți un comentariu