Ipocrizia e regina in Romania

Written on 14:32 by Constantin Manoliu aka Huck

Desi ma feresc sa fac comentarii la articole publicate prin maculatura care `este` unele ziare din Romania nu ma pot abtine sa o fac la acesta.
Nu am avut despre mine vreodata pretentia ca sint vreo entitate in materie de scris, din contra, o doza de bun simt si realism imi dicteaza sa ma rezum la a fi un cititor obisnuit al blogosferei.
Insa cind vad si citesc aberatiile unor ziaristi care nu sint in stare sa semneze in clar asa zisele creatii jurnalistice imi pierd firea.
Tara mai plina de ipocriti decit Romania nu exista.
Ii gasesti la tot pasul.
Te impiedici de ei pe strada, la serviciu, in timpul liber,te sufoca oriunde, e o moda sa fii altceva decit esti..
Daca pe aia care au mari carente in educatie ii mai inteleg cumva, nu pot accepta de la cei care pretind ca au studii de specialitate jurnalistica ,orice insiruire de cuvinte pe post de articol doar ca sa umpli pagini de maculatura din lenea de a gasi subiecte mult mai la ordinea zilei.
Cum zilele astea intimplator am dat si eu despre site-urile descrise in articol, normal ca am avut curiozitatea sa studiez problema.
Care sincer nu e atit de tintar facut armasar dupa cum isi dau cu parerea purtatori de cuvint ai legii cit si psihologi de specialitate.
Sa iti dai cu parerea dupa ce ai dat doar 2 - 3 click-uri pe paginile respective fara a citi in amanunt ca sa poti sa iti faci o idee de ansamblu denota o lipsa totala de profesionalism in materie.
Si o carte o citesti de citeva ori pina a te apuci sa faci comentarii pe marginea ei.
Insa aici nu ai parte.
Eticheta e pusa cit se poate de ipocrit.
Gata.
Avem de a face cu un fenomen ingrijorator care afecteaza educatia si psihicul noii generatii.
Weeiii, oare asa o fi?
Da cacaturile alea de stiri cu morti, violatori,mii de accidente,telenovelele de doi lei,fetele de la pagina 5,goliciunea afisata la orice ora din zi si din noapte pe orice post si o alta sumedenie de timpenii publicate fara nici o urma de etica profesionala nu afecteaza?
Nooo.
Afecteaza vezi doamne , o scriitura inteligenta mult peste medie,ce foloseste in exprimare cuvinte asa zis interzise, dar care le auzi la tot pasul de la cel cu tita in gura pina la cel cu barba sura.
Nu e asta ipocrizie?
Nu sintem in stare sa facem o educatie sexuala in scoli, dar criticam niste site-uri ce au curaj sa spuna lucrurilor pe nume, pe care daca multa lume le-ar citi sint convins ca nu as mai citi prin ziare de copile ce nasc la 12 ani, si tot felul de alte realitati din astea.
Ca si stirea aia cu ce au primit premiantii cadou.
Tot felul de aparitii editoriale din care ma limitez doar la una,Pasarici, ce foloseste la fel acelasi limbaj fara perdea, accesibila oricui la orice ora.
Despre asta de ce nu scrieti domnilor ?
Din ipocrizie nu e asa?
Ca e scrisa de un autor de renume mondial, nu afecteaza, dar in schimb o scriitura romaneasca din virtual e de 2 lei.
Normal.Tipic romanesc.
Ce e strain e bun.Ce e romanesc e mai rau si decit chinezesc.
Ipocrizie.Pe fata.
Apropos, hai sa va dau eu un subiect.
Pe care il aveti mai toti sub nas.
Numai nu va trage de slitul pantalonilor.Inclusiv pentru organele abilitate care cica etic si profesional se autosesizeaza.
Luati orice numar pe care il editati cu atita ardoare si deschideti la pagina cu rubrica Rendez-vous.
A sunat clopotelul?
Nheaa.Nu intelegem.
Puneti mina,tastatura,camerele ascunse si faceti o ancheta ca la carte despre anunturile alea.
Care miros de la o posta a prostitutie pe fata.
Dar nu, sintem ipocriti si inchidem ochii, ori dam cu o pagina mai departe.
Cred ca e un subiect mai interesant din toate punctele de vedere.
Is curios ce explicatii ar da aceeasi experti care isi dau cu parerea la fenomenele virtuale.
Sint convins ca vor da din colt in colt.
Da, realitatea bate virtualul.
Ipocritilor!

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

1 Comment

 1. Traian |

  Imi place atituddinea pe care o iei prin acest post si ti-o impartasesc. Nu am nimic cu presa (fac parte din ea:) ), dar sa fim seriosi. Ziarul despre care vorbesti este clar ca nu e cumparat DECAT pentru mica mare publicitate. Nimeni nu ia "Evenimentul de Iasi" pentru informatie. Il cumpara pt a vedea oferte de locuri de munca, piese de computer ieftine, cumparari de apartamente sau masini, decese sau pentru a lua vreo curva in pat. Deci...astfel de articole nu ajung in ochii prea multora.
  In al doilea rand, articolul este superficial, alcatuit total neprofesional, format in proportie de 70 % din "copy/paste" cu citate de pe acele site-uri. Nu reusesc sa vad care e contributia celor 3 (!) persoane la acest articol. De ce trebuiau tocmai 3 oameni sa scrie un cacat de articol. (de fapt 3 perechi de initiale, nu stiu daca sunt oameni, ca nu s-au semnat intreg).
  S-a pus cuvantul "sex" in titlu, cu ideea clara ca articolul sa va fi citit de cei care isi arunca privirea pe paginile alea doar pt a vedea daca sunt cele de Mica Publicitate sau nu. Sa sara in ochi.
  Material sub-mediocru, spre penibil.
  In loc sa spuna de ministrul Nicolaescu care vrea sa le dea la copii mici de scoala educatie sexuala, sa le distruga copilaria, se iau de niste fantasme pe care toti oamenii maturi le avem, mai exagerate sau nu. Daca nici la maturitate nu am voie sa recunosc ca mi-as dori sa fac sex cu doctorita care imi ia tensiunea, atunci...CAND PULA MEA SA O FAC??? :)

   

Trimiteți un comentariu