Stiinta atractiei

Written on 14:54 by Constantin Manoliu aka Huck

E incredibil ce poate face stiinta.
Duminica seara pe Discovery Science a fost difuzata o emisiune chiar cu titlul pe care l-am pus la articol, al carui scop a fost sa determine ce ne face sa iubim si sa fim atrasi unul de altul.
Cu alte cuvinte body chemistry, ori daca iubim cu creierul sau doar sintem niste roboti actionati de hormoni si gene.
Pe rind au fost analizate prin tot felul de teste, principalele enunturi din lista atractiei.
Fizicul ,vazul, auzul, vocea, mirosul, miscarile, comportamentul, statutul social ,starea materiala si multe altele, in raport cu interepretarile ambelor sexe cit si cu diferentierea fata de restul regnului animal.
E printre putinele dati in care timp de o ora jumatate nu am putut sa ma desprind de televizor si asta datorita fluxului masiv de informatii emis .
Multi dintre noi ne punem deseori intrebari despre acest capitol carora nu le gasim raspuns ori il banuim dar nu este confirmat.
Ei bine ,acest documentar lamureste foarte concis si raspunde in acelasi timp multor din dilemele existentei noastre si mai ales legaturilor dintre sexe.
Nu are rost sa insir aici pentru ca multe din ele le traiti pe propria piele.
Am sa expun doar citeva concluzii.
Clar femeile sint mult mai complicate decit barbatii ele avind un complex de cerinte ce trebuieste indeplinit in totalitate pentru a alege un partener ,in raport cu barbatii.
E de fapt un razboi intre gene, ea cautind masculul ce ofera fiintei careia ii va da nastere,(e scris genetic asta ca si scop al existentei sale de a duce specia mai departe), toate conditiile ca aceasta sa poata creste in siguranta si la rindul ei sa continue linia genetica.
Siguranta, putere, stare financiara, gene puternice, mascul sanatos capabil sa ofere protectie , lider intre alti masculi sint unele din caracteristicile necesare.
Unul din teste :Poza unui barbat obisnuit dar al carui cv specifica venitul a fost aratat unui grup de femei ce au dat note.
In prima varianta ventitul acestuia era undeva la 235000 de usd pe an .A fost notat in medie cu 7.
Apoi acelasi barbat a fost prezentat cu un venit de 23500 de dolari pe an.Nu a obtinut decit 4 .
Intrebate de ce au raspuns foarte clar ca veniturile exprima capacitatea lui de a se descurca si a putea asigura ei mai multa siguranta materiala.
Un alt test era facut la un concurs de masini unde femeile apreciau cel mai mult barbatii cu masini puternice pentur ca era un exemplu al potentei lor financiare intre ceilalti , in paralel cu raspunsul lor ca barbati de ce isi aleg maini de genul asta :Clar o femeie va fi impresionata.
Degeaba primeste iubire din partea lui daca nu sint indeplinite si condtiile explicate mai sus.Bineinteles fiecare are anumite standarde ca rezultat al educatiei si mediului in care traieste.
El la rindul lui va cauta intodeauna femele ce sint la maximul apogeului de procreatie ce e semnalizat prin diverse moduri.
Coroborate toate intre ele, semnalele ei si ale lui duc la un joc de gen soarecele si pisica al carui rezultat de multe ori e dureros.
E interesant cum se explica anumite comportamente.
O femeie nu pune pret pe competiile intre barbati , de orice natura ar fi acestea, fie ca e box, fotbal, sau concurs de orice fel, ci doar de rezultatul acesteia ce va dezvalui masculul dominant ,recte cel ce corespunde modelului dictat de gene.
Un barbat va tinde intodeauna spre femeia cea mai aratoasa ce transmite prin comportamentul ei (suma emisiei vizuale, vocale, olfactive si de miscari) ce ii arata clar ca e dispusa catre imperechere.
O femeie care are o relatie stabila e mai dispusa la aventuri mai ales in perioada fertila din luna daca are ocazia de a avea parte de un mascul pe masura mai bun decit cel care il are acasa.
Un barbat intodeauna se va da mare si isi va exagera caracteristicile in prezenta unei femei pentru a demonstra ca e unul sau unicul mascul potrivit pentru ea si nu va ezita niciodata sa continue a cauta chiar daca este refuzat de foarte multe ori.
Si multe multe altele , spre stupefactia voastra.
Concluzia ?Relativ incerta.
Putem sa ne depasim conditia de depozit ambulant de hormoni ?Uneori da ,insa aceasta necesita o constientizare a ceea ce reprezinti si ce te diferentiaza de restul.
Pe de alta parte, planteaza indoiala asupra deciziilor pe care le iei.
Gindesc cu capul sau cu trupul ?
Multe din aceste lucruri se intimpla in subconstient ca rezultat al tiparului genetic si sint transpuse in constient sub diverse forme chipurile ca rezultat al unui rationament cerebral, amestecindu-se de multe ori printre cele cu adevarat cerebrale.
Cum faci diferenta ?Inca se mai cerceteaza.
Asadar daca v-am stirnit interesul incercati sa vedeti acest documentar.
Si nu odata ci de mai multe ori.
O sa vi se lumineze multe din zonele intunecate pline de dileme existentiale.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

3 Comments

 1. Anonim |

  Ca sa intelegi si mai bine (nu e vorba doar de masini, bani si haine), iti recomand cartea lui Robin Baker - Sperm Wars. Cine pricepe ce scrie acolo nu mai poate spune "Nu inteleg femeia" (a se citi "toate femile sunt curve") sau "Nu pot sa-i inteleg pe barbati" ("toti barbatii sunt niste porci"). Lectura placuta!

   
 2. Huck |

  Multumesc pentru opinie si recomandare.
  Caut si ma pun la curent.

   
 3. potenta |

  Mutumesc pentru informatii. Mi-a fost de folos acest articol.Astept si alte comentarii despre acest subiect.

   

Trimiteți un comentariu