Ei se jura ca nu fura, dar ii prinzi cu party-ul in gura

Written on 10:20 by Constantin Manoliu aka Huck


Party , party, party oriunde si oricum numai party sa fie. Puzderia de initiative dansante cu caracter social pe care o ofera spatiile dedicate , pare foarte colorata si incisiva de zici ca ar trebui sa te clonezi ca sa nu ratezi niciuna. Ai putea spune ca e mediul concurential cel mai sanatos de pe piata capitalista cu un rezultat benefic pentru end user.
Daca te tragi putin asa mai in spate din multime ca sa vezi the big picture , poti observa foarte usor ca e aceeasi Marie , dar cu alta palarie.
In principiu , ai sa constati existenta doar a unui pumn de concepte draft , pe care fiecare locatie il cosmetizeaza si il afiseaza ca unicat ca sa te faca sa scoti banii din buzunare. Desi tu , mergi acolo pentru ceva diferit. Dar nu asta ar fi marea problema. E ca la supermarket la urma urmei. De cite ori nu ai cumparat un produs cu alt ambalaj ca sa descoperi acelasi gust , care te-a facut sa alegi altceva?
Conceptul in sine e de fapt problema. Si aici se nasc doua directii. Cum e pus in aplicare si cit de repede este furat si adoptat de alta locatie. Pentru ca se poarta.
Sedintele de brainstorming saptaminale organizate cu tot personalul locatiei ( inclusiv femeia de servici uneori) pot concura cu cele mai tari firme de advertising de pe Madison Avenue , in goana lor dupa idei . Sabia lui Damocles ce atirna asupra incasarilor straluceste atit de intens la masa de consiliu cautind jertfe inspre multumirea lui The Party God, incit sedintele astea au un suspans mai ceva decit box- office -urile de la Padurea Sfinta.
Sesiunea se deschide cu o analiza amanuntita a ofertei de pe piata. Aia fac aia, aia aduc pe aia , o multime de aia cu aia. Atmosfera tensionata a inceputului de necunoscut de sedinta , devine si mai intunecata cind optiunile pe care le are locatia devin minuscule si tind spre zero absolut. Managerul in rolul lui de provaduitor al zeului mai sus mentionat , fulgera si tuna mai ceva ca furtuna aia de il omoara pe George Clooney intr-un film. Si ca in orice religie in care ne facem ca o respectam da o descaltam la poarta lacasului ,cineva indrazneste sa se uite la capra vecinului. Nu conteaza cine o face, poate chiar femeia de serviciu ci doar usurarea ce destinde uraganul. Dom'le , e unii care face un dezmat asa mai interesant, da noi putem sa facem mai jmecker.
Brusc , de parca au servit iti da aripi, toata lumea lucreaza la idee. Dar nimeni nu isi ridica problema morala a furtului. Cacat. Nu ma intereseaza ce o sa zica lumea. Il dam cu var, schimbam oleaka culoarea, bagam niste becuri RGB ,ieftinim niste otrava, aducem pe unul sa puna 3 piese reggae si o dam pe progressive underground intre timp si hai la solar cu epilatele brazilian sa dam bine cu niste bronz original de Jamaica. Hai ca ii prostim si de data asta. Baietii hai la copiator cu voi ca arde goliciunea la bozonar !
Nu am nimic impotriva ca , un concept invechit sau care nu mai este folosit de multa vreme, sa fie revitalizat si oferit noilor generatii de party people. Insa a prelua o idee recent pusa in practica ,sa o cosmetizezi putin si sa ii dai drumul pe piata cu eticheta de unicat, nemaivazut si auzit ori alte giumbuslucuri de vocabular mi se pare de cea mai joasa speta.
Decit sa furi si sa te faci de cacat , mai bine puneti mintea la contributie astfel incit creturile alea de le ai un cutia craniana sa nu se confunde cu blana oii cind expulzezi cite o cicareaza de furaciune.
Stiu. Orice concept nou , presupune sa investesti in el atit inteligenta cit si bani. Dar asta e regula de baza a capitalismului. Nu poti avea profit fara infuzie de capital. Angajeaza un consultant. Fa o echipa de marketing. Sau macar ai bunul simt si contacteaza pe cei care au copyright intelectual asupra conceptului si cere un amarit de acord.
Dar cum Romania e casa pirateriei in orice domeniu ,iar nesimtirea cu care se afiseaza aceasta a devenit o trasatura de caracter ,va rog pe voi astia care va plingeti ca nu aveti unde merge ori de calitatea ofertei sa o lasati mai moale.
Si eventual poate , va trece prin adincurile materiei cenusie sa adoptati un principiu.
Acela de a refuza si sanctiona lipsa de calitate a vietii de noapte.
Daca dupa articolul anterior o sa trebuiasca sa am grija la ce as putea sa gasesc in pahare , dupa asta s-ar putea sa imi iau si interdictie la intrare.

If you enjoyed this post Subscribe to our feed

1 Comment

  1. Anonim |

    tu ejnebun

     

Trimiteți un comentariu